Archiv aktualit

04


04 2018

aktualita img

:: Novým divadlem zazněly tóny tisíců klarinetů

Dne 15. února se třída sexta společně s několika studenty septimy a pod odbornými zraky paní učitelky Evy Lankové a paní učitelky Ireny Polívkové vydala na kulturní výpravu do města Plzně. Tato cesta za uměním započala na výstavě Karla Klostermanna, spisovatele poutavých příběhů a milovníka divoké Šumavy. Mnozí z nás byli jistě nadšeni jeho sbírkou dobrodružných povídek a románů. Spousta z nich - jak znělo v citátu samotného Klostermanna – je založených na skutečných událostech. Tato procházka galerií byla jakýmsi kulturním předkrmem.

Hlavním důvodem naší poutě za poznáním bylo ale Nové divadlo v Plzni. Ještě než jsme se přesunuli od umění psaného k umění divadelnímu, rozhodli jsme se chvíli spočinout na krátkém občerstvení poblíž divadla – v Plaze.

Pak už nám nic nebránilo si nerušeně vychutnávat náš hlavní chod – divadelní představení Kdyby tisíc klarinetů. Zpěváci, kteří byli zároveň i herci a tanečníky, předvedli širokou škálu svých schopností zcela bezchybně. Příběh plný humoru a fantazie lze přirovnat k pestrobarevnému vějíři – nutno zmínit zejména kreativní a originální promyšlení kostýmů tak, aby co nejlépe vystihovaly atmosféru příběhu. Za zmínku stojí nepochybně i velmi dobře provedené choreografie. Mnozí z nás jistě před tímto umem smeknou.

Tereza Havlová

Sexta

Divadlo Divadlo

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena