Archiv aktualit

15


03 2018

aktualita img

:: Máme medaile z Krajského přeboru školních družstev v šachu

Naše školní družstvo se ve složení Pavel Flajšman, Jakub Sedlák, Ondrej Kušnírik, Jiří Jakoubek a Jakub Čížek ve středu 28. 2. 2018 zúčastnilo krajského přeboru v šachu. Účast jsme si vybojovali na lednovém okresním přeboru, ze kterého jsme si přivezli zlaté medaile za 1. místo v okresu Plzeň-jih.

V naší kategorii soutěžilo 7 středoškolských družstev z Plzeňského kraje a bylo o co soutěžit, protože první dvě družstva z KP postupují na Mistrovství České republiky. Mezi soupeři byli i mistři republiky z nedávných let z Gymnázia z Mikulášského náměstí Plzeň a loňští účastníci MČR z Gymnázia Klatovy.

Turnaj se hrál systémem každý s každým a do výsledku družstva se započítávaly dosažené výhry (1 bod) a remízy (1/2 bodu) na jednotlivých šachovnicích. Jen s výše uvedenými družstvy, která jsou nabitá výbornými aktivními hráči šachů, nedokázalo naše mladé družstvo udržet krok. Dále jsme s Gymnáziem J. Š. Baara Domažlice remizovali a SPŠ dopravní Plzeň, Masarykovo gymnázium Plzeň a Gymnázium Tachov jsme dokázali porazit. V konečném hodnocení to stačilo na 3. místo a zisk bronzových medailí.

Pavel Flajšman, 1. ročník

KK turnaj v šachu

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena