Archiv aktualit

23


10 2017

aktualita img

:: Exkurze do Poslanecké sněmovny PČR a Národního divadla

Dne 19. října vyrazili žáci druhého ročníku na exkurzi do Prahy. Město nás sice přivítalo mlhou, ale den nám to jistě nezkazilo.

Z hlavního vlakového nádraží jsme krásnou procházkou přes Staroměstské náměstí a Karlův most došli do budovy Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Tady jsme zhlédli krátký film o historii našich zákonodárných sborů a pak nás paní průvodkyně provedla samotnou budovou. Do hlavního jednacího sálu, který všechny tolik zajímal, jsme bohužel mohli kvůli provádění plánovaných oprav jen nakouknout. Po skončení velmi zajímavé prohlídky a rozchodu na kouzelném Malostranském náměstí jsme se vydali kolem Lennonovy zdi až k pýše českého národa, Národnímu divadlu. S radostí jsme si s panem průvodcem, který nás zasvětil do historie této budovy, prošli interiéry a viděli jsme i Hynaisovu oponu. Uchvátil nás též malebný pohled na Prahu ležící v mlze, který jsme si mohli vychutnat přímo ze střechy divadla.

Prošli jsme se ještě po Národní třídě a Václavském náměstí a už nás čekala jen cesta zpět do našich domovů. Exkurzi jsme si opravdu užili a všem se nám líbila.

Viktorie Stulíková, 2.ročník

Sněmovna Sněmovna Sněmovna Sněmovna

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena