Archiv aktualit

28


06 2017

aktualita img

:: Staré Město pražské

Ve středu 21. června 2017 se třída kvinta, v doprovodu paní učitelky Lankové a její dcery Jany, vypravila dále prozkoumat Staré Město pražské.

Z hlavního nádraží jsme vyrazili, a to přes Václavské náměstí, směrem k Betlémské kapli a poté po mostu Legií se přesunuli na druhý břeh Vltavy, na Kampu, kde jsme pak trávili celé dopoledne. Prošli jsme si uličky legendárních Stínadel a podívali se k Čertovce a Sovovým mlýnům. Zastavili jsme u neuvěřitelně působivé, kouzelně barevné Lennonovy zdi, načež jsme zamířili chvilku si odpočinout do parku. Počasí nám přálo, celý den bylo příjemně a sluníčko svítilo o sto šest.

Následovala návštěva Musea Kampa a zastávka u Crawling Babies Davida Černého. V museu pro nás, kromě možnosti prohlédnout si výstavu Adolfa Borna, byl připraven ještě workshop na téma Bajka a karikatura. Po skupinkách jsme vymýšleli, jak skloubit karikaturu s novinovými články a vytvořit tak plakát, který problém, jímž se článek zabýval, podtrhne a možná i trošku zesměšní. Posledním bodem našeho výletu byla nádherná Modrá terasa nacházející se na střeše musea, která odrážela blankytně modré nebe téměř bez mráčku. Zpáteční cestou jsme prolétli Františkánskou zahradou a kolem druhé hodiny nasedli na vlak domů.

Děkujeme za skvěle strávený den a plno krásných zážitků.

Za třídu kvintu, Barbora Žitníková

Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena