Archiv aktualit

19


09 2016

aktualita img

:: EXKURZE DO CHKO BRDY

19. září navštívila třída sexta spolu s třetím ročníkem CHKO Brdy. Povolení k vjezdu autobusu, vstupu na dopadové plochy a přednášky na jednotlivých zastaveních zajišťoval pan Zachar ze společnosti Vojenské lesy a statky spolu s lesními pedagogy.

První zastavení proběhlo u zámečku Tři trubky, druhé v chatě Lesanka mezi Padrťskými rybníky , třetí u zbytků Teslínského kláštera a čtvrté na kopci Jordán.

Studenti tak mohli vidět rozdíly mezi kvalitním lesním společenstvem již připomínajícím nedotčený prales a dopadovými plochami někdejších vojenských střeleb, které se proměnily v travnaté pláně nebo vřesoviště. Obzvláště vřesoviště v oblasti Jordán a Tok je předmětem ekologických diskusí o způsobu zachování unikátních biotopů , které rychle zarůstají břízou. Momentálně je prováděno řízené vypalování.

Na kopci Jordán se nachází část prvorepublikového opevnění, které v této části sloužilo k vojenským cvičením. Studenti navštívili Benešův bunkr, který je největší a je známý z filmu Obecná škola.

Výlet komplikoval jediný , ale zásadní problém, mrholení a velká mlha, která znemožnila výhledy.

Pavla Mrvíková

EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY EXKURZE   DO  CHKO   BRDY

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena