Archiv aktualit

09


09 2016

aktualita img

:: Seznamovací kurz - prima

ADAPTAČNÍ KURZ PRIMY: 7.-9.9.2016 Ve středu 7. září jsme společně s paní třídní učitelkou Lucií Chalupovou a panem učitelem a metodikem primární prevence v jedné osobě Ivem Barcou vyrazili na adaptační kurz do rekreačního střediska Peira v Jesenici u Rakovníka. Cíl tohoto kurzu byl jasný: seznámit se, poznat se, komunikovat spolu, ale také naučit se vzájemně respektovat a pomáhat si. Pan učitel pro nás připravil skvělé aktivity, díky kterým jsme se nejen výborně poznali, ale také pobavili. Už po první komunikační hře jsme se docela úspěšně naučili svá jména a tím i skončilo oslovování stylem hele, hej ty, no ty, ne ty, ale ty:-)

Do každé další aktivity jsme se pouštěli s nadšením a vervou (ať už se jednalo o aktivity zaměřené na důvěru, spolupráci, či komunikaci), k čemuž nemalou měrou přispělo i dokonalé počasí, takže ke konci našeho pobytu znalost jmen bylo to nejmenší a samozřejmé. Zjistili jsme o sobě spoustu dalších věcí, jako jsou záliby, oblíbená hudba, koníčky, sny a přání.

Je těžké vybrat nejsilnější zážitek, nejintenzivnější prožitek, či nejskvělejší hru, ale nikdo z nás nejspíš nezapomene na nízká lana, která pro nás připravil pan Milan Žižka z PPP Plzeň, a závěrečný úkol při hře Mohawk - přejít „řeku“ po lanech mezi stromy. Tady jsme museli opravdu intenzivně spolupracovat, naslouchat druhému a pomáhat si. Prožitky a pocity z této disciplíny se nám vryly do paměti navždy.

Na závěr můžeme říct jen to, že kurz naše očekávání naplnil. Paní učitelko, pane učiteli, Mílo – DĚKUJEME!

L. Chalupová

Seznamovací kurz - prima Seznamovací kurz - prima Seznamovací kurz - prima

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena