Archiv aktualit

20


12 2023

aktualita img

:: Přednáška FAV

20. 12., v jedné z předvánočních hodin, měli žáci vyššího gymnázia společně s účastníky semináře z matematiky možnost si vyposlechnout besedu o Fakultě aplikovaných věd Západočeské univerzity.

Pro tuto příležitost se k nám připojil absolvent našeho gymnázia, toho času student navazujícího inženýrského programu na katedře kybernetiky, Honza Šimek.

Jako člověk, který si sám prošel cestou velice podobnou té naší, věděl přesně, o čem nám povyprávět a jak nám patřičně přiblížit studium na vysoké škole. Hodinu zahájil prezentací o celé fakultě, ze které jsme se dozvěděli jak o jejích oborech a jejích výhodách, tak například o možnostech přijetí. Pak následovala volnější beseda, při které nám poskytl vlastní zkušenosti a poznatky ze studia, nastínil nám specifika studia na ZČU a zodpověděl všechny naše dotazy – například jak je to s pracovním uplatněním absolventů technických škol.

S jeho zapáleným a informativním výkladem je, dle mého názoru, jedinou možnou výhradou nedostatek minut v jediné hodině. Jsme mu za jeho návštěvu vděční. Snad se s ním a s FAVkou někteří z nás ještě setkají.

23_FAV

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena