Archiv aktualit

12


12 2023

aktualita img

:: Předvánoční návštěva Prahy

V úterý 12. 12. se třída kvinta v doprovodu pana učitele Barci a paní učitelky Fialové vypravila do předvánoční Prahy. Hlavním cílem této exkurze byla komentovaná prohlídka Pražského hradu. Pan průvodce nám nejdříve připomněl základní historická fakta týkající se dějin Prahy a poté jsme již vstoupili do úchvatných prostor Katedrály sv. Víta. Následovala návštěva Starého královského paláce, kde nás okouzlila replika korunovačních klenotů a také Vladislavský sál. Samozřejmě nechyběla ani procházka Zlatou uličkou.

Z Pražského hradu jsme se poté vydali na Václavské náměstí a cestou jsme si ukázali další významná pražská místa – např. Staroměstské náměstí, Prašnou bránu, Karlův most či bustu Winstona Churchilla před Britskou ambasádou.

Exkurze nám přinesla spoustu zajímavých informací, ale také nachozených kilometrů – naše chytrá zařízení ukazovala více než 14 kilometrů! Všichni žáci zaslouží velkou pochvalu nejen za tento fyzický výkon, ale i za naprosto bezproblémový průběh této exkurze. Věříme, že se do Prahy opět brzy vrátíme a užijeme si další možnosti, které toto krásné město nabízí.

23_vanocni_Praha 23_vanocni_Praha 23_vanocni_Praha 23_vanocni_Praha 23_vanocni_Praha 23_vanocni_Praha 23_vanocni_Praha 23_vanocni_Praha 23_vanocni_Praha

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena