Archiv aktualit

19


12 2023

aktualita img

:: ScienceFEL academy

Naše gymnázium dlouhodobě podporuje technické vzdělávání. Zájem žáků o techniku už čtvrtým rokem podporují volnočasové aktivity hrazené z projektu Vzdělávání 4.0 v Plzeňském kraji. Kromě těchto aktivit podporuje vedení školy také odborné stáže našich studentů na fakultách Západočeské univerzity.

Elektrotechnická fakulta pořádá každý rok týden stáží pro studenty gymnázií nazývaný ScienceFEL. Této akce se pravidelně účastní i řada našich žáků. V listopadu na FEL vyrazilo 13 našich žáků z kvinty, sexty, septimy a oktávy. Tři týmy se podle svého zájmu věnovaly různým aktivitám.

Jedna skupina studentů se usídlila v laboratořích elektrochemie. Společně s lektorkami Danou Moravcovou a Lenkou Stachovou naši chemici poznali kouzlo pokovování nevodivých materiálů, třeba i obyčejného listu stromu. Studenti znají také podstatu barvení hliníkových plechů.

Další dvě skupiny se pod vedením Václava Kotlana a Petra Staška pustily do rozšíření velkého projektu zvaného KapFELa. Tvořili robotickou tamburínu, kterou navázali na projekt robotického xylofonu z loňského roku, a velkoplošný LED displej pro živou hudbu.

Celý projekt završila odborná konference ScienceFEL academy. Konala se ve velké posluchárně v budově FEL v úterý 19.12. Studenti měli příležitost vést odbornou přednášku před velkým publikem a obhájit výsledky své práce.

Velkou radost máme také z naší absolventky Julie Hladíkové, která se díky ScienceFEL 2021 prosadila na FEL tak dobře, že už na začátku 1. ročníku studia na VŠ objíždí s výsledky své maturitní práce vedené odborníky z FEL mezinárodní konference. Gratulujeme!

Děkujeme vedení FEL, všem lektorům i organizátorům ScienceFEL za organizaci této jedinečné akce a za odborné vedení našich žáků. Spolupráce s FEL nabízí našim žáků nové příležitosti a obrovské zkušenosti.

23_sciencefel 23_sciencefel 23_sciencefel 23_sciencefel 23_sciencefel 23_sciencefel

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena