Archiv aktualit

06


12 2023

aktualita img

:: Exkurze do Poslanecké sněmovny

Dne 6. 12. 2023 se třída septima vypravila na exkurzi do Prahy za účelem návštěvy Poslanecké sněmovny PČR.

Doprovázeni pevným vedením paní učitelky Šlaisové a paní učitelky Hirschové se všichni úspěšně sešli na plzeňském nádraží a v sedm hodin jsme vyjeli vstříc našemu hlavnímu městu. Když jsme s překvapením zjistili, že jsme nikoho neztratili ani po cestě ve švech praskající tramvají na Malostranské náměstí, mohla exkurze konečně slavně začít.

Hned za vstupem do Poslanecké sněmovny jsme se sešli s naším průvodcem, poslancem za TOP 09, místopředsedou rozpočtového výboru Ing. et Ing. Milošem Novým, kterého nám představil náš spolužák Adam – tomu se již v předchozím týdnu naskytla příležitost s jeho osobou spolupracovat a právě díky němu mohla exkurze projít tak hladce.

Pod vedením jeho a páně Mgr. Miroslava Hlaváčovým jsme se vydali spletitým bludištěm Poslanecké sněmovny. Obdivovali jsme zlatavou výzdobu, třpytivé osvětlení i obrazy ověšené zdi. Prošli jsme místa pro setkání s tiskem, terasu s kouzelným zasněženým výhledem, ale především velkolepý jednací sál v Thunovském paláci. Zjistili jsme, jaké je sedět v pověstných poslaneckých křeslech a někteří z nás se také vypravili na lov po jmenovkách, aby zjistili, kde zasedá která z předních hlav našeho státu. Poté, co si odvážlivci vyzkoušeli, jaké je předsedat jednací síni, vydali jsme se ještě dále labyrintem chodeb kolem vlastních zasedacích místností jednotlivých stran. Pan Hlaváč nám ukázal jak místnost, ve které sídlí TOP 09, tak svoji vlastní pracovnu, abychom měli představu, jak asi může vypadat běžný pracovní den v Parlamentu.

Exkurze byla opravdu poutavá a utekla jako voda. Užili jsme si ji nejen my, ale podle vlastních slov i náš pedagogický dozor. Jsme vděční našim průvodcům za jejich pečlivost a děkujeme jim za laskavě věnovaný čas. Byla to nezapomenutelná prohlídka.

Eliška Háčková, septima

23_snemovna 23_snemovna 23_snemovna

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena