Archiv aktualit

24


10 2023

aktualita img

:: AREA D

V úterý 24. 10. se celé nižší gymnázium vydalo za sportem a zábavou do sportovního centra Area D. Hned první aktivitou se stala příjemná brzká procházka podél řeky Radbuzy od plzeňského hlavního nádraží až do Zborovské ulice.

Po příchodu byla naše objemná skupina čítající čtyři třídy rozdělena do skupinek podle našich ročníků. Každá třída strávila přibližně hodinu na každém ze 4 stanovišť.

První úkoly jsme plnili v zóně uzpůsobené pro tzv. ninja trénink. Nejrůznější šplhání, houpání, skákání a ručkování dalo našim svalům docela zabrat. Další, a pro většinu z nás asi i nejoblíbenější, činností se stalo svižné skákání na rozlehlé ploše plné trampolín. Velké oblibě se těšily i „jámy“ naplněné molitanovými bločky, do kterých jsme mohli dle libosti skákat.

Na řadě byla lekce sebeobrany, tedy výuka boxu. Pan instruktor nás rozhodně nenechal vydechnout a naše už dost unavené končetiny potrápil hned při rozcvičce několika sériemi kliků a dřepů. Všichni jsme se také mohli vžít do role zápasníka a zmlátit nepřítele v podobě boxovacího pytle.

Když už byl každý z nás dostatečně zalitý potem, přišla na řadu odpočinková lekce, na které pro nás byla připravena přednáška o zdravé výživě.

Cestou domů nás doprovázela značná únava, ale přesto věřím, že si to každý člen výletu naplno užil.

Karolína Šneberková, kvarta

23_areaD 23_areaD 23_areaD 23_areaD 23_areaD

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena