Archiv aktualit

09


06 2016

aktualita img

:: Exkurze do pivovaru a Akva-Terra

Pivo k naší zemi neodmyslitelně patří, jen málokdo ale ví, jak se tento nápoj vyrábí. 9. června se naše třída kvarta v čele s paními učitelkami Tlapovou a Chytrou zúčastnila exkurze do majestátního Plzeňského Prazdroje, jenž vyrábí unikátní plzeňské pivo známé po celém světě.

Celým areálem nás prováděla naše letošní maturantka Tereza Běhounková. Dozvěděli jsme se něco i historii pivovaru, o unikátních surovinách, které jsou při výrobě používány, podívali jsme se do staré i nové varny, kde jsme mohli porovnat rozdíly ve vaření, nechyběla ani prohlídka 9 kilometrů dlouhých sklepů, kde se celoročně udržuje teplota 5 – 10 °C a návštěva zcela automatické stáčírny s kapacitou 120 000 lahví za hodinu.

Za zmínku určitě stojí také cesta největším výtahem v ČR nacházejícím se přímo v pivovaru, jehož nosnost je neuvěřitelných 5300 kg.

Z krásné a zajímavé prohlídky jsme si odnesly nejen zážitky týkající se zlatého nápoje, ale také tip na příjemnou brigádu s možností využití cizích jazyků. Na závěr celého dne jsme navštívili pobočku plzeňské zoologické zahrady – exotickou Akva Teru.

Kateřina Beránková

Pivovar a Akva-Terra Pivovar a Akva-Terra Pivovar a Akva-Terra Pivovar a Akva-Terra

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena