Archiv aktualit

03


10 2023

aktualita img

:: Exkurze maturitních ročníků

Dne 3. října 2023 se žáci oktávy a čtvrtého ročníku zúčastnili tradiční exkurze pořádané v rámci výuky českého jazyka.

Sešli jsme se před osmou hodinou ranní s dobrou náladou a společně jsme se autobusem vydali do Vysoké u Příbrami, kde se nachází malebný Památník Antonína Dvořáka. Zde jsme zhlédli několik zajímavých expozic, ale nejvíce nás zaujala ta s názvem Antonín Dvořák Superstar, která představovala, kde všude se můžeme setkat s hudbou tohoto slavného hudebního skladatele. Za poutavou komentovanou prohlídku areálu děkujeme panu Vojtěchu Poláčkovi, řediteli Památníku A. Dvořáka, s nímž jsme si prohlédli samotnou budovu s okouzlujícími interiéry, v nichž se expozice nacházejí, a prošli se parkem až Rusalčinu jezírku.

Následně jsme pokračovali do Příbrami na Svatou Horu, perlu barokní architektury, kde se nachází římskokatolická farnost s kostelem Nanebevzatí Panny Marie. Odtud jsme pokračovali k dalšímu cíli naší poznávací cesty - do Staré Huti, kde jsme navštívili Památník Karla Čapka, tzv. Strž. Přivítal nás osobně pan ředitel Zdeněk Vacek a provedl nás celým domem. Všechny uchvátila příjemná atmosféra Čapkova letního sídla i zahrady.

Domů každý z nás odjížděl nadšený a plný dojmů. Za obě třídy jistě mohu poděkovat našemu průvodci panu Jiřímu Hlobilovi, paní učitelce Durasové a paní učitelce Chalupové za to, že pro nás tak skvělou exkurzi připravili!

Klaudie Trhlíková, oktáva

23_exkurze 23_exkurze

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena