Archiv aktualit

15


09 2023

aktualita img

:: Výměnný pobyt v Německu

V termínu 10.-15. září 2023 jsem se zúčastnil spolu s dalšími pěti spolužáky výměnného pobytu v Německu ve městě Pößnecku. Právě zde, ve Spolkové zemi Durynsko, má naše gymnázium totiž partnerskou školu - Státní gymnázium U Bílé věže. Nutno podotknout, že vztahy mezi oběma školami byly navázány již v roce 1973, a tak jsme letos vlastně oslavili 50. jubileum vzájemných kontaktů.

Na výměnný pobyt jsme odjížděli s očekáváním, že lépe poznáme cizí zemi zblízka a najdeme si tam i nové kamarády. A vše se opravdu splnilo! Pobyt byl velmi dobře zorganizován a počasí taktéž vyšlo perfektně. Program, který pro nás a naše kamarády-hostitele organizátoři připravili, byl velice zajímavý a dokonale naplánovaný. V okolí Pößnecku jsme zhlédli nejzákladnější zajímavosti, a to od města Pößneck přes Saalfeldské jeskyně až po historický Erfurt.

Jediná překážka na výměnném pobytu byla jazyková bariéra. S hostitelskými rodinami a novými kamarády jsme mluvili převážně anglicky, ale např. s prarodiči jsme mluvili jen německy. Všechny německé rodiny byly velmi přátelské a pohostinné. Ve volném čase nás vzali na hezká místa v okolí anebo třeba do aquaparku. Se svými partnery jsme se skamarádili a domluvili jsme se, že bychom se rádi setkali i mimo výměnný pobyt.

Z Německa jsme se vrátili se skvělými zážitky a s novými zkušenosti. Mnohokrát děkujeme, že jsme mohli být součástí této akce, která byla finančně podpořena z dotačního titulu Plzeňského kraje Podpora mezinárodní spolupráce dětí a mládeže v roce 2023.

Zdeněk Vodička, kvarta

logo plzensky kraj
23_nemecko 23_nemecko 23_nemecko 23_nemecko 23_nemecko 23_nemecko 23_nemecko 23_nemecko 23_nemecko 23_nemecko 23_nemecko

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena