Archiv aktualit

07


06 2023

aktualita img

:: Vernisáž výstavy Sami proti všem...příslušníci SNB v srpnu 1968.

Ve středu 7. června jsme na gymnáziu zahájili vernisáží výstavu Sami proti všem...příslušníci SNB v srpnu 1968 zapůjčenou se svolením ředitelky Úřadu dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu služby kriminální policie a vyšetřování paní plk. PhDr. Evy Michálkové, MBA.

Výstava pojednává na patnácti panelech o postavení složek SNB ve složité situaci srpnové okupace v roce 1968, a jak už název napovídá, nebylo to postavení jednoduché. V rámci vernisáže nás s touto situací seznámil kurátor výstavy PhDr. Daniel Povolný, Ph.D.

Vernisáže výstavy i navazující přednášky se zúčastnili žáci septimy, 3. ročníku a zájemci z řad žáků a zaměstnanců našeho gymnázia. Na úvod byli přivítáni paní Mgr. Marcelou Šustrovou, ředitelkou gymnázia, která připomněla důležité skutečnosti nejen k výstavě, ale také k historickému významu roku 1968. Návštěvníci vernisáže ocenili tematicky sladěný hudební doprovod poskytnutý panem Petrem Švantnerem a jeho interpretaci písní Marty Kubišové. Žákyně septimy Marcela Menclová a žákyně 3. ročníku Hana Strolená pro návštěvníky vernisáže přednesly několik poutavých ukázek z výstavy jako malou ochutnávku před její návštěvou.

Celá vernisáž byla ukončena hudbou a potleskem. Výstava bude pro zájemce z řad našich žáků přístupná na gymnáziu do posledního týdne v červnu.

23_vystava 23_vystava 23_vystava 23_vystava 23_vystava

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena