Archiv aktualit

25


05 2023

aktualita img

:: V Praze bylo blaze!

Dne 25. května 2023 se žáci třídy septimy vydali vlakem do Prahy. Poznávací exkurze začala na Pohořelci a odtud vedly naše kroky k Pražskému hradu. Po návštěvě zahrad následovala komentovaná prohlídka dalších objektů tohoto unikátního historického areálu.

Tím ovšem program nekončil. Nerudovou ulicí jsme pokračovali k Malostranskému náměstí a do budovy Poslanecké sněmovny PČR, kde se nás ujala průvodkyně, která nás seznámila s minulostí a současností této instituce. Nejen že nám zodpověděla všechny naše dotazy, ale dala nám i nahlédnou do prostor, které známe pouze z televize – např. do zasedacího sálu a tiskového střediska. Právě zde nás čekalo milé setkání: Redaktorka České televize Eliška Záleská, absolventka naší školy, se právě připravovala na příchod poslanců, aby s nimi mohla udělat rozhovor pro večerní Události.

Ještě jsme si krátce užili atmosféru malebné Malé Strany a plni nových poznatků a krásných dojmů jsme zamířili k hlavnímu nádraží, abychom se vrátili zpět do našich domovů.

septima

23_praha 23_praha 23_praha 23_praha 23_praha

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena