Archiv aktualit

17


04 2023

aktualita img

:: Výlet do Anglie

Dne 11. dubna 2023 v odpoledních hodinách odjíždíme, my žáci Gymnázia Blovice, na poznávací ,,trip“ do Anglie.

I po dlouhé sedmnácti hodinové cestě jsme se v ranních hodinách vydali na prohlídku Londýna. Viděli jsme Tower a Tower Bridge. Poté jsme navštívili katedrálu svatého Pavla, kde někteří odvážlivci vystoupali až na vrchol. Večer jsme dojeli do Cardiffu, odkud si nás vyzvedli naši budoucí angličtí ,,rodiče“.

Druhý den jsme poznali rodné město Williama Shakespeara tedy Stratford nad Avonou. Dále jsme si prošli Hrad Warwick a konečnou zastávkou bylo univerzitní město Oxford.

Další den, 14. dubna, jsme měli možnost se podívat do nejvyšší Salisburské katedrály ve Velké Británii, která je postavena ve tvaru kříže. V odpoledních hodinách jsme spatřili Stonehenge. Na konci dne jsme si prohlédli lázeňské město Bath.

Poslední den ráno nás čekalo loučení s našimi krátkodobými rodiči a náš konečný výlet. Tam, kde jsme začali, tam také končíme, a to v Londýně. Byly nám představeny místa Londýna, které jsme ještě nenavštívili, například: Buckinghamský palác, Elizabeth Tower nazývaný Big Ben, Londýnské oko. Na závěr jsme měli možnost si sami doprohlédnout město Londýn. Už nás čekala jen cesta domů.

Celým zájezdem nás provázel Petr Klik, který to obohatil chytlavými písničkami. Byli jsme také pod učitelským dohledem Iva Barci a Jana Kaňky.

Za tento výlet jsme velmi rádi a doufáme, že budeme mít možnost znovu spatřit Anglii.

Kristýna Benešová, 3. ročník

anglie anglie anglie anglie anglie

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena