Archiv aktualit

29


09 2022

aktualita img

:: Jazyková exkurze do Prahy se septimou

Ve čtvrtek 29. září se naše třída vydala do Prahy na jazykovou exkurzi společně s panem učitelem Kaňkou a panem učitelem Diazem. Vlak z Plzně odjížděl již v 7 hodin ráno, ale ani brzké vstávání nikoho neodradilo.

Po příjezdu na hlavní nádraží v Praze jsme byli rozděleni do čtyř skupin po 5 až 6 lidech a byly nám rozdány papírky se zašifrovanými informacemi. Z nádraží jsme byli vypouštěni po menších přestávkách, aby se jedna skupina nepotkala s druhou. Podle prvních pokynů jsme se, po menší poradě, přesunuli před Národní muzeum. Poté jsme prošli celé Václavské náměstí, ze kterého jsme došli k Prašné bráně, kde jsme dostali za úkol vyfotit se před divadlem Hybernia. První část úkolů končila na Staroměstském náměstí, kde jsme se opět sešli s našimi učiteli. Podle dalších pokynů jsme se Pařížskou ulicí přesunuli do Židovského Města, odkud vedla naše cesta k Rudolfinu. Zde se znovu sešly všechny skupinky a odtud jsme se opět v různých časových intervalech postupně přesouvali do zahrad Valdštejnského paláce.

Naše další putování vedlo Nerudovou ulicí k Pražskému hradu, odtud do Strahovského kláštera a poté, co jsme se dostatečně pokochali výhledy na Prahu, jsme se vydali na naši poslední zastávku – Karlův most. Zde jsme dostali hodinu a půl volno. Po obědě byl závěrečný sraz „pod ocasem“ a pak už nás čekala jen cesta vlakem do Plzně.

Eliška Davídková, septima

jazykova_exkurze

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena