Archiv aktualit

26


11 2019

aktualita img

:: Zámecký literární večer

V úterý 26. listopadu se již tradičně konal na zámku Hradiště literární večer. Uspořádalo ho naše gymnázium ve spolupráci s Muzeem jižního Plzeňska. Devátý ročník této akce byl věnován třicátému výročí sametové revoluce. Proto si zvolil téma V hlavní roli studenti. V tomto duchu se také celé odpoledne neslo.

Během dvou velice příjemných hodin v zámecké kapli si mohlo publikum poslechnout autorská čtení. Studenti našeho gymnázia byli velmi originální a dokázali na stanovené téma pohlédnout z mnoha úhlů. Některé texty byly úvahového charakteru, jiné hodnotily samet jako drahou tkaninu a v některých jsme se zase přenesli přímo do centra dění listopadových událostí 1989. Poutavé čtení bylo prokládáno hudebními vložkami školní kapely – GBandu – a oktavánek Kristýny Štěchové a Kateřiny Beránkové. Všechny písně byly vybrány tematicky a působivě dokreslovaly atmosféru. Součástí programu bylo také vyhlášení literární a fotografické soutěže Rok sametu. Celá akce pak byla ukončena školním dramatickým kroužkem, který si připravil vtipnou tečku - hru Brooklynský most.

Na vzniku pořadu se podílely zejména paní učitelky Eva Lanková, Milena Durasová, Dana Fialová a paní ředitelka Marcela Šustrová. Z Muzea jižního Plzeňska to pak byly především paní ředitelka Muzea jižního Plzeňska Radka Křížková-Červená a paní Tereza Pelcrová, muzejní pedagožka. Všem velmi děkujeme za opravdu povedené odpoledne.

Barbora Šlaisová, septima

literarni_vecer literarni_vecer literarni_vecer literarni_vecer

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena