Archiv aktualit

10


12 2019

aktualita img

:: Den otevřených dveří pro žáky 9. tříd

V úterý 10. prosince se k blovickému gymnáziu sjely 2 autobusy a přivezly vzácnou návštěvu – 80 deváťáků ze škol v širokém okolí. Proč? No, aby zjistili, jak to u nás chodí.

O podrobnou prohlídku školy se v úvodu programu postarali zdatní průvodci z řad septimánů, třeťáků a druháků. Po nich se návštěvníků ujali naši zkušení učitelé. Podle zájmu mohli žáci ZŠ strávit 2 hodiny konverzací v angličtině s Kylem Diazem, naším rodilým mluvčím, poznáváním krás dalších cizích jazyků, které naše gymnázium nabízí, nebo mohli obdivovat kouzla pokusů s tekutým dusíkem v učebně fyziky. Jiní se raději věnovali vlastním pokusům v laboratoři chemie či bádání v laboratoři biologie. Umělecky zaměření žáci se bavili aktivitami na dramatickém kroužku nebo vytvářením vlastního výtvarného dílka v učebně výtvarné výchovy. Zkrátka program byl pestrý a možná i trochu náročný. Odměnou a posilněním všem proto bylo malé pohoštění připravené v kuchyních našich učitelek.

Věříme, že se letošním deváťákům u nás líbilo, a zároveň doufáme, že to nebylo naše poslední setkání. Ta další by mohla následovat třeba 11. ledna na dalším DOD pro veřejnost nebo na přípravných kurzech, které budou probíhat od poloviny února, nebo dokonce u přijímacích zkoušek v dubnu. Těšíme se na Vás!

Lada Kotlanová
zástupkyně ředitelky

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena