Archiv aktualit

22


12 2018

aktualita img

:: RAITALE HOSPICU DOMOV

V podvečer dne 22. 12. 2018 se kaple sv. Ondřeje na zámku Hradiště v Blovicích zaplnila do posledního místa. Členky kapely Railtale zde uspořádaly vánoční benefiční koncert, jímž chtěly podpořit neziskovou organizaci Domov – plzeňská hospicová péče, z. ú. Jednalo se již o druhý z cyklu čtyř plánovaných koncertů – první se uskutečnil dne 8. 12. 2018 v kostele sv. Jana Nepomuckého v Nepomuku a pro hospic zde bylo vybráno celkem 31 019 Kč!

Septimánky Barbora Žitníková (zpěv, cajon), Markéta Járová (kytara), Adéla Járová (příčná flétna) a Anežka Hnojská (klavír) představily publiku bohatý repertoár skladeb našich i zahraničních interpretů, došlo pochopitelně i na písně vánoční. Koncert byl mimořádný, a to nejen kvalitními muzikantskými výkony – jeho členky totiž přiblížily také činnost hospicu, poděkovaly jeho zaměstnancům za záslužnou a náročnou práci, pomohly získat pro toto zařízení další finanční prostředky, za pomoci rodičů, spolužáků a dalších příznivců připravily pro návštěvníky malé občerstvení. Částka získaná z dobrovolného vstupného a z prodeje občerstvení byla i tentokráte velmi vysoká – 20 315 Kč!

Kéž by nám jiskřičky soudržnosti, dobročinnosti, uznání, pochopení a lásky, jež dívky z kapely Railtale během večera rozsévaly, zůstaly navždy v srdcích… Baruško, Adélko, Markétko, Anežko, děkujeme! Chcete-li zažít krásnou atmosféru, dozvědět se více o hospicu či kapele Railtale, jste srdečně zváni dne 30. 3. 2019 do kavárny Café de Blowitz, kde se se bude konat třetí benefiční koncert. Více informací naleznete na www.facebook.com/railtale.

Milena Durasová

raitale raitale raitale raitale raitale

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena