Archiv aktualit

30


11 2015

aktualita img

:: Náš tým zvítězil v přírodovědné soutěži Prométheus

Tým našeho gymnázia složený z žáků tercie (A.Vincour, V. Brichcín) a kvarty (A.Járová, B.Baštářová, H.Bočanová, J.Mužík) s velkým náskokem zvítězil v krajském kole přírodovědné soutěže Prométheus v Plzni.

I přes silnou konkurenci gymnázií Rokycany a Domažlice a tří základních škol (Staňkov, Manětín, Praha) dokázali, že jsou nejlepší hned v několika disciplínách.

Žáci soutěžili v těchto oblastech:

1.Prezentace našeho gymnázia
2.Stavba modelu auta s co nejlepšími technickými parametry ze stavebnice Merkur
3.Šifrovačka- rozklíčování řady šifrovacích úloh v co nejkratším čase
4.Prezentace témat z oblasti Bi, Ch, M, Fy
5.Změření přesného času pomocí zkonstruovaného kyvadla, odměření 1kg písku odměrným válcem, změření výšky stropu pomocí metrové tyče
6.Fotosoutěž- fotografie našich žáků z oblasti matematiky, fyziky, chemie a biologie

Celému týmu fandili žáci naší kvarty, kteří se rovněž zúčastnili divácké soutěže. Naše poděkování patří též žákům oktávy-V.Chytrému, který týmu natočil a sestřihal video k prezentaci Mechorosty a J.Hellerovi, který tým připravoval na šifrovačku. Do soutěže žáky připravovali učitelé matematiky (M. Lásková), fyziky (J. Drhová), chemie (H.Chytrá, H. Tlapová), biologie (H.Tlapová), IVT (P.Vlach) a českého jazyka (M. Durasová). Jako koordinátorka projektu všem zúčastněným moc blahopřeji a děkuji za poskytnutou pomoc.

Hana Tlapová

Prométheus Prométheus

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena