Archiv aktualit

01


10 2015

aktualita img

:: Edison pro nás nejsou jen žárovky

Gymnázium Blovice se zapojilo do zajímavého projektu s názvem Edison. Jde o to, že se několik mladých lidí rozhodne na čas opustit své domovy a odcestovat do zahraničí. Jejich cílem je informovat studenty a učitele zúčastněných škol o životě v jejich zemích, seznámit je s jejich kulturou, zvyklostmi, tradičními pokrmy apod.

Žáci gymnázia dostali příležitost ubytovat stážisty ve svých domovech a po dobu jednoho týdne si procvičovat angličtinu, neboť veškerá komunikace probíhala v tomto jazyce.

Všichni stážisté si připravili prezentaci a v týdnu od 14. do 18. 9. 2015 nás seznámili s Gruzií, Jordánskem, Arménií, Indií, Rumunskem, Řeckem, Íránem a Mexikem. Měli jsme možnost ptát se na vše, co nás zajímalo o dané zemi nebo o osobním životě. Vždy rádi zodpověděli veškeré dotazy.

Osobně jsem ubytovala dívku z Rumunska (Danu) a mohla ji tedy poznat lépe. Měla jsem tak skvělou možnost popovídat si v anglickém jazyce. Dana byla velice příjemná a vstřícná, stejně tak i její kolegové. Byl to pro mě nezapomenutelný zážitek a výborná zkušenost.

B. Braumová, 3. ročník

Fotografie z akce jsou k dispozici ve fotogalerii.

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena