Archiv aktualit

19


03 2024

aktualita img

:: Kvinta zavítala do Divadla J. K. Tyla

Dne 19. 3. navštívila třída kvinta Malou scénu Divadla J. K. Tyla. Pod dohledem paní učitelky P. Fialové a P. Mrvíkové zhlédli žáci představení Lidé, místa, věci, které se zaměřovalo na problematiku užívání drog a jejich dopad na psychiku člověka a jeho blízkých.

Před představením ještě žáci stihli zeměpisnou procházku, při které si připomněli významné plzeňské velikány a důležitá data vztahující se k našemu krajskému městu. Poté se přesunuli k budově plzeňského divadla.

Před samotným vstupem do sálu si všichni museli vzít návleky na boty a poté vstoupili mezi zdi psychiatrické léčebny. Děj se odehrává ve čtvercovém prostoru, po jehož obvodu sedí diváci, kterých bylo zhruba 60. Všichni jsou tak skutečně vtaženi do děje a herci jsou doslova na dosah.

Herecké výkony byly skvělé! V hlavní roli excelovala Klára Kuchinková, které sekundovali např. Jan Maléř, Jana Kubátová či Martin Stránský, jehož přítomnost všechny potěšila.

Divadelní představení pro nás bylo skutečným zážitkem a zanechalo v nás hlubokou stopu. Napadá nás pouze jedna jediná otázka – kdy vyrazíme do divadla příště?

24_kvinta_divadlo 24_kvinta_divadlo 24_kvinta_divadlo 24_kvinta_divadlo 24_kvinta_divadlo

Zpět na seznam

© 2014-2024 gblovice.cz Všechna práva vyhrazena